CONFERINȚA ONLINE A COMUNITĂȚII GLOBALE

ASISTENȚI ȘI GHIZI MONTESSORI

"Parteneriatul esențial"

14 MAI 2022

Ca sprijin suplimentar pentru asistenții...

Participanții prezenți la LIVE vor avea acces la un voucher de reducere limitat, valabil pentru cursurile AMI Assistants organizate de Institutul Montessori Praga!

DESPRE CE ESTE VORBA ÎN CADRUL CONFERINȚEI?

Bunătatea, bunele maniere, armonia, coeziunea socială sau securitatea emoțională nu sunt lucruri pe care un copil le poate lua de pe raft și cu care să lucreze. Lucrurile esențiale sunt modelate de relația pe care adulții o au unii cu alții, cu copiii și cu mediul înconjurător. Interacțiunile sociale sunt sufletul unei clase care funcționează fără probleme. Relația dintre asistent și îndrumător are un efect profund și de lungă durată asupra calității dezvoltării unui copil. "Acest parteneriat esențial" dă tonul la tot ceea ce se întâmplă în clasa Montessori.

Rolul asistentului este adesea înțeles și perceput greșit. Această neînțelegere are potențialul nu numai de a perturba relația dintre cei doi adulți din clasă, ci și de a perturba clasa și de a-i afecta pe toți copiii din ea. În primul rând, ghidul și asistentul sunt parteneri într-o călătorie comună spre o viziune comună. Este minunat atunci când își respectă reciproc abilitățile și talentele, se împuternicesc reciproc și fiecare permite cele mai bune acțiuni ale celuilalt. Clarificarea rolurilor și a așteptărilor, convenirea rutinelor din clasă sau pregătirea împreună a mediului contribuie profund la acest lucru. Fiecare echipă este unică și își caută propria formă de funcționare.

Această conferință își propune să promoveze calitatea colaborării adulților în clasă și să trezească discuții referitoare la rolul asistentului. Cum și unde începe această relație vitală? Ce este important să avem în vedere pentru ca ea să funcționeze bine? Care sunt particularitățile celor două roluri? Care este responsabilitatea ghidului? Ce pot face asistenții și ce nu trebuie neapărat să facă? Și de ce punem atât de mult accent pe valoarea comunicării?

LIMBA

  • Engleză
  • Interpretare: cehă, spaniolă, română

FORMAT ONLINE

  • Online pe Zoom
  • Certificat de participare eliberat de Montessori Institute Prague

ÎNREGISTRĂRI

  • În limba engleză
  • Disponibile timp de 3 luni după conferință

CUI SE ADRESEAZĂ CONFERINȚA?

  • Asistenților și profesorilor Montessori neobosiți.
  • Formatori Montessori experimentați și înțelepți.
  • Fondatori, directori și administratori de școli Montessori entuziaști .
  • Tuturor celor care își deschid sau plănuiesc să își deschidă propria școală Montessori.
  • Susținătorilor și entuziaștilor Montessori.

"Din calitatea acestei relații trebuie să luăm exemplul nostru personal: doi oameni care lucrează împreună, aliați în mod constant, dăruindu-și reciproc putere, fiecare respectând talentele și abilitățile celuilalt, fiecare făcând posibilă munca celuilalt prin faptul că lucrează bine în dreptul său."

S. Girlato, examinator și formator AMI

BILETE

ORICINE SE POATE ALĂTURA CU AJUTORUL UNUI
BILET GRATUIT
pentru o persoana
Ia-ți biletul acum! Vă puteți alătura LIVE gratuit.
✔ Acces la conferința în direct pe Zoom
✔ Faceți parte dintr-o minunată comunitate Montessori globală Înscrieți-vă
VREAU SĂ TE SUSȚIN
50 EUR
de persoană
Puteți să vă arătați sprijinul pentru activitatea noastră în cadrul acestei conferințe și, de asemenea, să aveți acces la înregistrări!
✔ Acces la conferința în direct pe Zoom
✔ Acces la înregistrări ÎN LIMBA ENGLEZĂ timp de 3 luni
✔ Sprijin pentru activitatea noastră

"... începe cu relația dintre ghidul pedagog și asistent. Aceste două persoane trebuie să se străduiască să stabilească o relație bună între ele. Ei trebuie să fie tovarăși de călătorie împreună. ... Acest lucru este important, deoarece această relație va da tonul pentru clasa de copii"

S. Girlato, examinator și formator AMI

3:30 PM CET / 9:30 AM EST

Înregistrare tehnică

4:00 PM CET / 10:00 AM EST

Bun venit

Interpretare:
cehă, spaniolă, română

4:30 PM CET / 10:30 AM EST

Discurs principal al lui Sue Pritzker și Pam Wisner

Interpretare:
cehă, spaniolă, română

Parteneriatul esențial

Relația dintre ghid și asistentul de clasă este una dintre primele relații pe care un copil le experimentează înafara casei. Construită pe bază de smerenie, respect și încredere, această relație poate fi un model de interacțiune socială sănătoasă și de împărțire a sarcinilor de realizat.

Care sunt premisele de lucru, personale și profesionale, pe care trebuie să le stabilim în mod clar pentru a ne asigura că ambii adulți au posibilitatea de a se dezvolta în rolurile lor? Cum poate echipa de conducere să sprijine această relație în curs de dezvoltare?

5:30 PM CET / 11:30 AM EST

Pauză

5:45 PM CET / 11:45 AM EST

Panel de discuții cu trainerii + QA

Interpretare:
cehă, spaniolă, română

Rolul unui asistent

Rolul asistentului nu este clar conturat, ceea ce poate conduce uneori la situația în care asistenții ajung să aibă mult mai multe responsabilități decât s-ar putea conform pregătirii lor. Asistenții nu pot fi încrezători și siguri pe ei dacă se așteaptă de la ei să îndeplinească imediat sarcini neprecizate anterior sau care nu sunt clare. Este posibil să se menționeze clar ce face și ce nu face parte din rolul asistentului în general? Cum contribuie ei la lucrul cu copii, la organizarea clasei și la lucrul educatorului? Volumul lor de muncă va fi același în fiecare clasă? De ce este esențial să le identificăm talentele specifice?

Există o impresie generala de neclaritate în ce privește rolului asistenților. Intenția acestui panel de discuții este de a deschide un dialog despre rolul asistentului, de a schița ideile de bază și de a oferi opțiuni pe care le puteți utiliza în practica zilnică la clasă.

7:00 PM CET / 1:00 PM EST

Pauză

7:30 PM CET / 1:30 PM EST

Sesiune practică cu Sue Pritzker și Pam Wisner

Interpretare:
cehă, spaniolă, română

Sfaturi practice: Cum să stabilești și să cultivi parteneriatul?

O viziune comună este esențială pentru ca ghidul și asistentul să devină buni parteneri. Atenția, grija și bunăvoința pe care le acordă fiecare pentru clarificarea și atingerea obiectivelor comune le consolidează relația și creează o atmosferă armonioasă în clasă.

Acest atelier vă va oferi sfaturi practice pentru principalele domenii care contribuie semnificativ la stabilirea și construirea unei relații bune și stabile:

✔ Stabilirea unui spațiu pentru o comunicare regulată,
✔ Definirea clară a rolurilor și clarificarea așteptărilor reciproce,
✔ Acțiunea similară în clasă și în interacțiunea cu copiii,
✔ Stabilirea de comun acord a rutinelor și programarea întreținerii mediului din clasă,
✔ Identificarea și utilizarea abilităților și talentelor unice ale ambilor adulți.

8:25 PM CET / 2:25 PM EST

Activitate comunitară

Interpretare:
cehă, spaniolă, română

Copiați capodopera mea

Atunci când doi colegi de clasă lucrează împreună, ei se străduiesc în fiecare zi să își împărtășească perspectivele și să își sprijine reciproc activitatea. Este nevoie de o comunicare clară, consecventă și răbdătoare. În fiecare zi. Toată ziua. Dar într-o sală de clasă aglomerată putem rata indicii unul de la celălalt și putem avea o comunicare mai puțin ideală. În acest exercițiu amuzant vom pune în scenă două persoane care lucrează împreună pentru a realiza un obiectiv comun, folosind o comunicare concisă. Vom observa ce funcționează bine? Ce nu a funcționat bine? Și cum putem folosi acest exemplu pentru a ne îmbunătăți comunicarea cu colegul nostru din clasă. Sperăm, de asemenea, să ne distrăm pe parcurs!

8:45 PM CET / 2:45 PM EST

Concluzie

Interpretare:
cehă, spaniolă, română

V-ați luat deja biletul pentru conferință?

PARTENERI

AVEȚI NEVOIE DE MAI MULTE INFORMAȚII?

Dacă aveți mai multe întrebări, vă rugăm să utilizați acest formular pentru a ne contacta.